Opskrift

Her deler vi en lækker opskrift på kikærte karry. En velsmagende ret, som især er velegnet til den kolde tid, som vi går i møde.

Ingredienser:
1. hvidt løg
2. dåser kikærter
2. dåser flåede tomater
200 gr. frosne ærter (ca.)
En soja fløde
3-4 tsk. karry krydderi
1. grøntsagsbouillon terning
2-3 spsk. vegetabilsk olie

Tilbehør:
Ris
Naan brød
Poppadoms
Mango chutney

Du skal bruge:
En stor gryde/dyb pande
Hakkebræt + kniv
Køkkenvægt
Røreske
Teske
Spiseske

Fremgangsmåde

  1. Tag din gryde eller pande frem, put olien i og tænd. Derefter skal løgets hakkes. Det skal helst være lidt finthakket – hvor fint er op til dig selv. Begynd at brune løget.
  2. Mens du holder øje med løget, dræn de to dåser med kikærter og giv dem et skyld med koldt vand. For at få en dejlig cremet konsistens skal kikærterne moses. Det kan man gøre på forskellige måder. Hvis man har en kartoffelmoser så kan den bruges, hvis ikke så er en frysepose og en dejrulle også velegnet. Metoden er ikke vigtig, så længe at man har most kikærterne en del, så der helst ikke er nogle hele kikærter tilbage.
  3. Løget skulle være færdigt nu. Tilføj omkring to teske fuld med karry krydderi. Du skal sørge for at røre godt rundt, da det på dette tidspunkt godt kan sætte sig fast i bunden.
  4. Når krydderiet og løget er blandet godt sammen tilføj den ene dåse tomater og grøntsagsbouillon terningen. Rør godt rundt. Lad det trække smag i et par minutter. Når grøntsagsbouillon terningen er helt opløst kan du gå videre til næste trin.
  5. Tilføj dine kikærter. Sørg hele tiden for at blande det hele godt sammen. Det virker nok lidt tørt på dette tidspunkt. Når kikærterne er rørt godt ind, tilføj da den sidste dåse tomater og rør godt rundt igen.
  6. Smag på retten. Der mangler stadig nogle ingredienser, men dette er tidspunktet, hvor vi skal have karry smagen på plads. Hvis du synes at den mangler smag, så tilføj noget mere krydderi. Når den er ved at være helt rigtigt gå videre til næste trin.
  7. Retten burde på dette tidspunkt være varm og smage næsten perfekt. Tilføj de frosne ærter. Lad den simre i 4-5 minutter (minimum). Du kan forberede ærterne først (efter instrukserne på pakken), men vi gør aldrig, da vi godt kan lide at spare tid/opvask.
  8. Nu skal vi have fløden i. Det er vigtig at retten ikke koger, men kun simrer stille og roligt. Vi skal bruge omkring halvdelen af en 250 ml. fløde. Du kan måle det ud i et lille målebæger, men vi plejer bare at vurdere det selv. Lidt for meget eller for lidt, skader ikke. Rør det hele godt sammen.
  9. Efter et par minutter, smag på retten igen. Tilføj lidt mere krydderi (eller salt), hvis du synes. Du kan også på tilføje mere fløde, hvis du mener at det er nødvendigt.
  10. Server.

Ekstra: Hvis du har overskud og tid, så kan man erstatte den ene dåse kikærter med sødkartoffel og et broccoli hoved. Begge skal forbederes seperat før man tilføjer det i trin 5, sammen med resten af kikærterne.