Tips

Tips til at organisere dit køkkenet

  1. Sorter dine ting i kategorier (pander, gryder, krydderier, hækkebræt osv)
    Hvis du har alt af samme slags et sted, så slipper du får at rode rundt i køkkenet for at lede efter én bestemt af slagsen.
  2. De ting du bruger mest inden for rækkevidde/forrest i skabet
    De køkkenmaskiner, som du sjældent bruger, eller det fine service, som kun kommer frem til særlige begivenheder, kan du stille øverst/bagerst i skabet. Det gælder alle dine køkkenredskaber. Hvis der er noget, som du sjældent bruger, så læg det gerne ‘længst’ væk. Så er der plads til dagligdagstingene, der hvor du har brug for dem.
  3. Smid ud
    De fleste af os har nok en kogebog, køkkenmaskine eller finurligt apparat, som faktisk aldrig bliver brugt, men stadig er funktionsdygtigt. Hvis det har samlet støv i lidt for mange måneder, så er det nok på tide at skille sig af med det. Doner det gerne til en genbrug eller velgørenhed. Der er mange, som tager imod ting til flytninge eller ex-hjemløse, som mangler ting til deres nye bolig.
  4. Opbevar tingene i glaskrukker
    Er du typen, som har en masse papir og plastisk indpakket madvarer i hjemmet? Det flyder og roder tit. Det er svært at have overskud over. Og hvem har ikke lige pludselig drysset mel neder sig selv?
    Glaskrukker holde længe (hvis man passer på dem!) er nemme at rengøre og ser fine ud i både skabe, skuffer og på åbne hylder.
    Vi anbefaler at købe sig nogle fine glaskrukker i passende størrelser, og så klistre et mærkat på, hvor man kan skrive, hvad man har i og eventuel udløbsdato (hvis det gør sig gældende). Labelking laver klistermærker, som de kalder navnelabels, men man kan også bestille nogle kun med et fint lille motiv og så skrive i hånden, hvad ens beholder indeholder. Det gode ved klistremærkerne er at de tåler opvask. Man kan skrive på dem med en tekstil tusch.